VİŞNE LİKÖRLÜ PASTA

50 gr çikolatalı bisküvi
25 gr eritilmiş tereyağ
Bu ikisini karıştırıp kalıba bardak yardımı ile yayın..

İç dolgusu :


150 gr ermiş çikolata
250 gr Sk taze peynir
Yarım ölçek krema
1/4 ölçü pudra şekeri
1/4 vişne likörü
1,5 yaprak jelatin
2/5 vişne
Yapılışı : Bisküvi karışımını yaptıktan sonra kalıbı buzdolabına kaldırın ..daha sonra krema aşamasına geçin .
Krema da yaprak jelatin hariç hepsini çırpın ..yaprak jelatini eritmek için 1/4 ılık su ile eritip karıştırın ( jelatin iyice erimeli )ve kremaya karıştırıp dolapta olan kalıba dökün ..
Bir gece dolapta kalmalı .

Dekor için kullanacağınız çikolatayı da benmari usülü eritip düz yağlı kağıda serin .. serdiğiniz kağıdı rulo şekline çok bastırmadan getirip dolaba koyun ..
Bir gün sonra dolaptan çıkardığınız pastayı çemberinden çıkarın ..ve rulo yaptığımız Çikolatayı yavaşça açtığınız da kırık kırık olduğunu göreceksiniz onları çok fazla küçültmeden pastanın kenarlarını süsleyin
Afiyet olsun ..


Dekor için
150 gr çikolata

Kreması




Yorumlar

Popüler Yayınlar