EV YAPIMI ÇİKOLATA SOS


MALZEMELER:


*200 gr %70 kakao kuvertür çikolata
*175 ml süt
*30 ml krema
*30 gr şeker
*30 gr tereyağı , soğuk küpler halinde ,

YAPILIŞI:


*Çikolaytayı cam bir kaseye küçük parçalar halinde doğrayın.
*tencereye 2 parmak kadar kaynar su koyun.Ocağa koyun.. Cam kaseyi tencereye oturtun ( kase suya deymemeli)
*Ocakta kısık ateşte 1-2 dakika pişirin .
*Ocaklatan alın..Tereyağını katın ve homojen pürüzsüz olana kadar karıştırın.
*Süsgeçte süzün ..Cam bir kavonaza aktarın .
*buz dolabında bir hafta 10 gün tazeliğini korur .
Dilediğiniz her şey ile kullanabilirsiniz JAfiyet olsun .



  

Yorumlar

Popüler Yayınlar