KIYMALI ENGİNAR
Malzemeler :
*2 Yemek kaşığı tereyağı
*200 gr dana kıyma
*1 adet soğan
*½ bağ dereotu
*tuz
*karabiber
*4 adet enginar
*2 su bardağı su
*zeytinyağı
Yapılışı :
*Bir tavada tereyağını eritin…Yemeklik doğradığınız soğanı
tavada kavurun, ardından kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin ..
*son olarak tuz, bolca karabiber ve ince kıyılmış dereotunu
ilave edip karıştırın kenara alın .
*Enginarları
tencereye yerleştirin ..üzerine kıyma harcını paylaştırın ,su ve
zeytinyağını ila edip kapağını kapatın ..30 dakika kısık ateşte pişirin ..
Hiç denediniz mi bilmiyorum kıymalı ama inanın ilk bende
terettüt ettim yemek için J
zeytinyağlıdan daha çok beğendim açıkçası :J
Afiyet olsun ..
Yorumlar
Yorum Gönder