ÇİKOLATA ŞURUBU
·
1 su bardağı kakao (bitter)
·
1,5 su bardağı su
·
1,5 su bardağı şeker
·
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
·
1 fiske tuz
*vanilya dışında ki tüm
malzemeyi sos tenceresine alıp çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz. *
*Ocağın altını açıp orta
dereceli ateşte pişiriyoruz. Göz göz kaynayıncaya kadar devamlı karıştırarak
pişirdiğimiz şurubu ocaktan alıp bir iki defa daha karıştırıyoruz. Vanilyayı
ekliyoruz. Bu aşamada hafif sulu bir kıvama sahip olabilirsiniz. Soğudukça kıvamı
koyulaşacaktır.
*Üzerinin kabuk tutmaması için
soğurken ara ara karıştırmanızı öneririm.(yada kabuk tutmaması için kavanozun
üzerini streç filim ile kapayın)
*Buzdolabında 1 ay muhafaza
edebilirsiniz .
*Soğuduktan sonra sütlü
tatlıların veya dondurma servis edilirken kullanabilirsiniz.
*Ben soğuk kahve yaparken de
kullanıyorum
#çikolata #sos #çikolatasos #lezzet #tarif #evyapımı
Yorumlar
Yorum Gönder