ÇİKOLATA ŞURUBU
·         1 su bardağı kakao (bitter)
·         1,5 su bardağı su
·         1,5 su bardağı şeker
·         1 çay kaşığı vanilya ekstresi
·         1 fiske tuz


*vanilya dışında ki tüm malzemeyi sos tenceresine alıp çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz. *
*Ocağın altını açıp orta dereceli ateşte pişiriyoruz. Göz göz kaynayıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirdiğimiz şurubu ocaktan alıp bir iki defa daha karıştırıyoruz. Vanilyayı ekliyoruz. Bu aşamada hafif sulu bir kıvama sahip olabilirsiniz. Soğudukça kıvamı koyulaşacaktır.
*Üzerinin kabuk tutmaması için soğurken ara ara karıştırmanızı öneririm.(yada kabuk tutmaması için kavanozun üzerini streç filim ile kapayın)
*Buzdolabında 1 ay muhafaza edebilirsiniz .
*Soğuduktan sonra sütlü tatlıların veya dondurma servis edilirken kullanabilirsiniz.

*Ben soğuk kahve yaparken de kullanıyorum
#çikolata #sos #çikolatasos #lezzet #tarif #evyapımı


Yorumlar

Popüler Yayınlar